U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dr. Schüssler celzouttherapie

 

Celzouten zijn lichaamseigen minerale zouten die van nature in onze cellen voorkomen. Ze spelen een belangrijke rol in alle lichaamsprocessen op celniveau. Veel minerale zouten krijgen wij binnen via voeding. Deze moeten wel echter eerst de lange weg via het spijsverterings- en stofwisselingssysteem afleggen voordat we ze in onze cellen kunnen opnemen. Hierbij gaat ongeveer 70% verloren. Dr. Schüssler celzouten lijken op de eigen minerale verbindingen en worden, door ze in de mond te laten versmelten, direct opgenomen via het slijmvlies. Hierdoor kunnen ze direct door de cellen ingezet worden als werkzame bouwstoffen.

Dr. Schüssler (1821-1898) ontdekte dat de meeste lichamelijke aandoeningen werden veroorzaakt door een tekort aan werkzame bouwstoffen op celniveau. Hierdoor kan de cel niet optimaal functioneren. De gezondheid van de cel en dus ook die van het lichaam kan hersteld worden door het aanvullen van deze tekorten.

Celzouttherapie is er dus op gericht het lichaam optimaal te laten functioneren en een eventuele disbalans op te heffen. 

 

Als er in het lichaam een juiste balans is tussen opname, verbruik, hergebruik en uitscheiding van minerale zouten, dan hebben we de meest ideale situatie. 

Er kunnen echter diverse redenen zijn waarom dit niet het geval is:

  • zo kunnen er bijvoorbeeld erfelijke factoren meespelen. Zijn er erfelijke ziektes in de familie? Een zwangere vrouw kan, indien zij zelf een disbalans in de mineraal huishouding heeft, dit aan haar baby doorgeven.
  • Uiteraard speel voeding een belangrijke rol. Hoe zijn de producten geteeld? In de volle grond of op kunstmest? Kunstmest bevat beduidend minder mineralen dan de volle grond en zo kunnen we denken dat we gezond eten maar toch veel minder mineralen tot ons nemen.
  • Stress en gifstoffen uit onze leefomgeving zoals uitlaatgassen en de energetische belasting van de computer en onze telefoons hebben ook invloed op alle lichaamsprocessen.
  • Maar ook iemand met stijve spieren kan een disbalans hebben. Bij een toename van 5% van de spierspanning wordt namelijk 30% van de doorbloeding geremd. Dat betekent 30% minder zuurstof in het weefsel en 30% kooldioxide blijft achter. Dit wordt omgezet in zuren en zuren in weefsels geven pijn maar ook plak. En plak zorgt weer voor verklevingen. Door het inzetten van minerale zouten kan de zuurstof toevoer worden verbetert en de zuren worden afgevoerd. 

We leven in een maatschappij waar pijn en ziekte vaak snel met medicatie wordt bestreden zonder verder te kijken. We willen een snelle oplossing.

Als men last heeft van bv allergieën of hoge bloeddruk wordt er al snel een pilletje voorgeschreven. Dit kan echter ook een disbalans in mineraal zout nr. 8 natrium chloratum zijn. 

Bij maagzuurklachten krijgt met veelal een maagzuurremmer maar ook een maagbescherming voorgeschreven terwijl celzout nr. 9 natrium phosphoricum een mineraal is wat op een natuurlijke manier een ondersteuning biedt zodat het lichaam zelf de klacht kan aanpakken. 

Maar ook bij een botbreuk kunnen celzouten de helpende hand bieden. Nr. 2 calcium phosphoricum helpt namelijk bij de opbouw en herstel van botten. 

Hoe weet men welke celzout(en) van toepassing zijn?

In een consult wordt de klacht besproken, mede aan de hand van een ingevulde klachtenlijst. Daarnaast wordt er een gezichtsdiagnose gedaan. Dit bestaat uit het bekijken van de huid, de verkleuringen in de huid, plooitjes etc. Aan de hand van deze gegevens wordt gekeken welke celzouten van toepassing zijn. 

De dosering

Het aantal tabletten wat ingenomen wordt verschilt van persoon tot persoon. De één heeft baat bij 5 tabletten en de ander bij 9. Bij chronische aandoeningen zijn ook meer tabletten nodig omdat de reserves uitgeput zijn. En bij een acuut geval van bv hooikoorts  of trauma kan het zelfs nodig zijn om elke 2-5 minuten 1 tablet te nemen. Op grond van de hoge verdunningen is het nauwelijks mogelijk teveel celzouten in te nemen. Celzouten kunnen naast de reguliere medicijnen ingenomen worden. Ingeval van ernstige ziekten of klachten is het altijd noodzakelijk uw (huis)arts te consulteren. 

 

Met celzouttherapie helpen we het lichaam de minerale zouten beter te verdelen 

en waar nodig in te zetten.

 

De kosten van een 1e consult Dr. Schussler celzouten is € 55,00, vervolg consulten zijn € 47,50.