Dorn Methode

De Dorn Methode is gebaseerd op het corrigeren van een beenlengteverschil. Een verschil in beenlengte geeft een scheefstand van het bekken, waardoor ook de wervelkolom zich gaat ‘krommen’ met pijnklachten tot gevolg. Een verschil in beenlengte komt bij ca. 80% van de mensen voor, en kan verschillen van enkele milimeters tot enkele centimeters. Lang niet iedereen is zich ervan bewust een beenlengteverschil te hebben, maar uiteindelijk leidt dit tot veranderingen in de lichaamshouding.

Door bij de basis te beginnen en eerst dus de beenlengte te controleren en waar nodig te corrigeren, wordt het lichaam weer in balans gebracht. De cliënt heeft hierbij een actieve rol. Door het uitvoeren van eenvoudige oefeningen helpt de cliënt de behandelaar met het corrigeren. Na de eventuele correctie van het beenlengteverschil, wordt de stand van het bekken bekeken en de wervelkolom gecontroleerd. Beide worden waar nodig gecorrigeerd.

De Dorn Methode is eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend. Na ongeveer 4 weken volgt een nabehandeling.

Breussmassage: is een tussenwervelschijfmassage die zich uitstekend met de Dorn Methode laat combineren. Het is een zeer zachte massage, die inwerk op fysieke en psychische spanningen. Kosten € 20,00 per behandeling.