U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Trigger (dry) Needling concept

Trigger Needling Concept is een effectieve methode voor spiergerelateerde klachten zoals triggerpoints, spierknopen en spierspanningen. Deze methode resulteert vaak in een snelle verbetering van mobiliteit en directe pijnvermindering van de aangedane spier(en) en wordt vaak ingezet bij spierklachten die al langer bestaan. Het positieve effect van dry needling is wetenschappelijk bewezen. 

Wat is TNC?

Trigger (dry) Needling Concept is een intramusculaire behandeling. Dit houdt in dat er in de spier wordt behandeld. Droge (dry), dunne, stalen, steriele naalden worden in de triggerpoints of bepaalde zones gebracht. 

Wanneer een triggerpoint wordt ingeprikt kan er een snelle samentrekking (twitch) van de spier ontstaan. Deze 'verkramping' kan pijnlijk zijn, maar is van korte duur waarna een ontspanningsfase volgt. Tevens kan er kort een uitstralende doffe pijn in het gebied plaatsvinden. Tijdens de behandeling kan men ook een zwaar of vermoeid gevoel waarnemen. 

De reactie op de behandeling verschilt per persoon. Veel mensen voelen na de behandeling gelijk een positieve verandering zoals: soepeler spieren, meer beweeglijkheid in de spieren en/of afname van pijn. 

 

Hoe ontstaan triggerpoints, spierknopen en/of spierspanningen?

- door verkeerde houding/ beweging

- overbelasting/ blessures bij sport

- overbelasting door werk

- stress

- langdurige afwezigheid van beweging

 

TNC kan worden ingezet bij triggerpoints, spierknopen/ spierspanningen maar ook bij pijnklachten zoals:

- lage rugpijn

- post whiplash syndroom

- klachten aan arm, nek en schouder

- spanningshoofdpijn

- tenniselleboog, golfelleboog

 

Trigger (dry) needling concept 60 minuten € 55,00.